Läti keskpank: maksutõus on võimalik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Läti valitsus peab eelarvesse lisaraha leidma ja on tõenäoline, et selleks tuleb makse tõsta, ütles Läti Panga president Ilmars Rimsevics.

Keskpanga president lisas, et peab silmas aktsiisimaksude tõstmist.
Teiste maskude tõstmine praegu arutlusel ei ole, kuid Rimsevics tõdes, et oleks tarvis kütuse aktsiisimaksu suurendada, vahendab Bisnews.lv Läti raadiole antud intervjuud.

Rimsevics kritiseeris Läti valitsust, kuna tema hinnangul on eelarvekärped senini olnud primitiivsed. «Kõige pealt ei saa kokku hoida- ettevõtlustegevusega, uute töökohtade loomisega seotud kohtades ei tohi kokku hoida,» ütles ta.

Rimsevicsi sõnul tuleb valitsusel iga hinnaga saavutada pankade laenutegevuse elavnemine. «Võimalik, et pangad on liiga ettevaatlikud ja ärevuses, kuid just seetõttu on vajalik riiklike garantiidega kõik riskid välistada».

Keskpanga juht kinnitas, et 12-protsendilise majanduslanguse prognoos selleks aastaks on tõepoolest olemas, aga keegi ei tea, kuidas aasta lõpeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles