Google annab Bingile vastulöögi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i otsingumootor.
Google'i otsingumootor. Foto: SCANPIX

Otsingumootorite sõda on tuure üles võtmas, ka Google on võtnud suuna otsingute sotsiaalvõrgustikega integreerimiseks ning otsingutulemuste täpsemaks filtreerimiseks.

Google lisab tulevikus otsingumootori paremasse veergu nn «faktikasti», mis peaks kasutajatel aitama paremini vasakul pool kuvatavates otsingutulemustes orienteeruda, kirjutab Washington Post.

Uue otsingumootori puhul on mitmetähenduslike märksõnade otsimisel võimalik teiste kasutajate varasemate otsingute põhjal leida endale vajaliku tähendusega variant. Google on otsustanud ka otsingutulemusi laiendada, näiteks suudab see muusikute puhul tuua välja ka nende lähimad esinemispaigad ja –ajad. Kuvatakse ka otsitava märksõna kajastatus erinevates sotsiaalvõrgustikes, mis peaks samuti kasutajale vajalikku lisainformatsiooni andma.

Uusi otsingulisasid saavad esimesena kasutada Google+ liikmed, hiljem peaks võimalus laienema ka teistele Google’i otsingumootori kasutajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles