Kruuda tahab Tere ja Kalevi müüa

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Äsja meediaäri lõpetanud Oliver Kruuda kinnitas äsja saadetud teates, et kavatseb müüa piimatööstuse Tere ja kommivabriku Kalev.


Lisaks ütles Kruuda, et nimetab kommivabriku taas Kaleviks ja annab börsifirmale uue nime. Ühtlasi muudab ka börsifirma struktuuri selliseks, nagu see oli 2006. aastal. Börsifirma kontrollpakk on praegu investeerimisfirma Rubla käes. Pole välistatud, et börsifirma nimeks saabki Rubla.

«Midagi me kindlasti müüme - mida täpselt ja millised osalused, seda on täna vara öelda. Me ei pea kiirustades rumalusi tegema, suhted peamiste kreeditoridega on mõistlikud ja pangad toetavad seda protsessi» ütles Kruuda Postimehele saadetud teates.

Kalevi ja Tere ettevõtetes töötab ligi 1400 inimest. Kruuda tunnistas kaude ka mõlema ettevõtte majandusraskusi.

«Me tegeleme väga tõsiselt kulude kärpimisega ja kõik pingutused on suunatud sellele, et Kalevi ja Tere toiduainetööstusettevõtteid maksimaalselt toetada,» teatas Kruuda.

Kruuda kinnitas, et meediaäri lõpetab ta ära. Kruuda on börsifirma Kalev suuraktsionär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles