Tallink suurendas kahjumit, tõstab piletihinda

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki Superstar
Tallinki Superstar Foto: Raigo Pajula

Tallink Grupi esimese kvartali kahjum oli 18,95 miljonit eurot võrreldes 17,1 miljoniga aasta varem samas kvartalis. Et katta kõrgest kütusehinnast saadavat kahju, plaanib juhatus suurendada kütuselisa laevapiletite müügil.

Esimese kvartali kütusehind oli keskmiselt 32 protsenti kõrgem võrreldes eelmise aasta esimese kvartali keskmise hinnaga, mis kasvatas Tallinki kütusekulu sama perioodi võrdluses 4,6 miljoni euro võrra, teatas ettevõte börsile.

Osade liinide opereerimise ja väljumise graafikute täiendava optimeerimise tulemusel suutis firma mõnevõrra vähendada kütusekulu ning seeläbi katta osa kütusehinna tõusust. Kuna kütusehinnad püsivad jätkuvalt kõrgel ka teises kvartalis, umbes 20 protsenti kõrgemal tasemel võrreldes eelmise aastaga, plaanib juhatus suurendada kütuselisa laevapiletite müügil.

2012 majandusaasta esimeses kvartalis vedasid AS Tallink Grupp ja tema tütarettevõtted kokku 1,84 miljonit reisijat, mida on veidi enam kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal. Kontserni auditeerimata müügitulu 2012. aasta esimeses kvartalis tõusis 10,6 miljoni euro võrra ehk kuus protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, 193,8 miljoni euroni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles