EMT tutvustas 4G Mobiil-TV pilootprojekti

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.
EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. Foto: Liis Treimann.

EMT esitles täna Teletornis 4G Mobiil-TV pilootprojekti, mille eesmärk on tuua digitelevisioon mobiilsetesse seadmetesse ja teleritesse, kasutades selleks neljanda põlvkonna mobiilsidevõrku.

Telepildi edastamine üle 4G võimaldab EMT teatel turule tuua suuremate lisateenuste arvuga televisiooniteenuse, kui seda lubab praegune antenni kaudu leviv tasuta kanalite edastus. Mobiil-TV võimaldab lisada interaktiivsust ja teenuste juhtimist sarnaselt praeguste digitelevisiooni pakkumistega. 

Mobiil-TV teenus tuleb kommertskasutusse tõenäoliselt selle aasta lõpus. Pilootprojekti raames keskendutakse eeskätt mobiilsete seadmete (4G toega tahvelarvutid, nutitelefonid ja sülearvutid) lahendusele ning testis kantakse üle ETV, Kanal2, TV3 ja PBK kanaleid.

EMT juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul puudub täna Mobiil-TV –l veel lõplik hinnastamise skeem, kuid ettevõte kogub sarnaste teenuste hinnastamise näiteid mujalt maailmast, et juba valmis teenuse korral pakkuda klientidele sobivaimat hinnastamise mudelit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles