iPadi turuosa peaks ennustuste kohaselt sel aastal veelgi kasvama

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad.
iPad. Foto: SCANPIX

Kuigi 2011. aasta viimases kvartalis iPadi osa tahvelarvutite turul kahanes, ennustatakse Apple’i tabletile selleks aastaks turu  juhtpositsiooni kindlustamist.

Turuuuringute firma iSuppli ennustuste kohaselt on lausa 61 protsenti tänavu müüdavatest tahvelarvutitest Apple’i tooted ning Androidide eelmise aasta viimases kvartalis suurenenud populaarsus näitab selle aasta alguses tugevaid nõrgenemismärke, kirjutab ITNews.

Apple’it eelmise aasta lõpus tabanud langus oli seotud suuresti Amazon Kindle Fire müügile tulemisega. See suurendas Androidi jooksutavate tahvelarvutite turuosa 41,1 protsendini, ning Kindle’i osa 14,4 protsendini. Viimatinimetatu oli ka ainuke üle kümneprotsendilise turuosaga Androidi jooksutav tahvelarvuti. iSuppli ennustuste kohaselt peaks Androidide turuosa sellel aastal kahanema aga 38,8 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles