AMD näeb Inteli keskendumist ultrabookidele endale kasuliku veana

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AMD tegevjuht Rory Read.
AMD tegevjuht Rory Read. Foto: itsalltech.com

Inteli igipõline konkurent protsessorite turul usub, et Intel on üle hinnanud tarbijate huvi kallite ultrabookide vastu ning loodab selle arvel suurendada oma turuosa odavamate sülearvutite protsessoritootjate seas.

Uued Trinity nime kandvad AMD kiibistikud hakkavad kasutusel olema paljudes uutes 600 dollarilise hinnaklassiga sülearvutites, olles pea kolmandiku odavamad, kui Inteli ultrabookid, kirjutab Reuters.

«Hetkel paistab olevat õige aeg olukorra, mille konkurent on ise tahtmatult tekitanud, ära kasutamiseks,» ütles AMD tegevjuht Rory Read.

Intel samas usub, et tarbijad on nõus kvaliteedi ja jõudluse eest rohkem maksma. Firma on investeerinud ultrabookide arengusse ja komponentide tootjatesse üle 300 miljoni dollari, lootes sellega tekitada käesoleva aasta teisel poolel ultrabookide müügi plahvatuslikku kasvu.

Paljude analüütikute arvates pole Inteli plaane ohustamas aga mitte ainult uued odavamad õhukesed sülearvutid, vaid segane on ka kõrgema hinnaklassiga õhukeste ja jõudsate sülearvutite turu tulevik. Seda peamiselt seetõttu, et Apple tuleb mõne kuu pärast turule Macbook Air’i odavama versiooniga, mis võib aga omakorda Inteli ultrabookide müüki tublisti vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles