Microsofti rahastatav idufirma võitleb torrentitega

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torrentikeskkonna Pirate Bay toetusmiiting.
Torrentikeskkonna Pirate Bay toetusmiiting. Foto: SCANPIX

Pirate Pay nimeline venelaste start-up on välja arendamas uut tehnoloogiat internetipiraatlusega võitlemiseks.

Kuigi Microsofti poolt rahastatav Pirate Pay ei avalikusta oma torrentitega võitlemise tehnoloogiat, arvatakse, et firma ujutab torrentiserverid võltspäringutega üle, kuni tekkinud segaduses serverite omavaheline suhtlus katkeb, kirjutab Forbes.

Antud tehnoloogia ei võitle küll piraatlusega üldisemas plaanis, kuid suudab mingi konkreetse väärtusliku faili piraatlust ajutiselt piirata. Firma katsetas antud tehnoloogiat küllaltki edukalt filmi «Vysotsky. Thanks to God, I’m Alive» piraatluse tõkestamisel ning see on omakorda huvi tekitanud mitme filmistuudio poolt, kes tahavad oma filmide internetti lekkimisest tekkinud kahjusid piirata.

Samas on tarkvarapiraadid ja nende toetajad küllaltki nutikad ning Forbesi ajakirjaniku Dave Thieri arvates leitakse kiiresti erinevaid viise antud tehnoloogiast mööda minemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles