Saksa majandus kasvas analüütikute ootustest enam

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa ja Euroopa Liidu lipud
Saksamaa ja Euroopa Liidu lipud Foto: SCANPIX

Saksamaa sisemajanduse kogutoodang kasvas esimeses kvartalis esialgsetel andmetel kvartal varasemaga võrreldes 0,5 protsenti ehk analüütikute oodatust enam ning hoidis kogu eurotsooni majanduskasvu plusspoolel.

Erinevates küsitlustes olid analüütikud oodanud Euroopa suurima majanduse kasvunumbriks 0,1 protsenti.

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvas Saksamaa majandus 1,2 protsenti. Ka seda on analüütikute oodatud 0,8 protsendist rohkem.

Tänu Saksamaa majandusele suutis eurotsoon keskmiselt ka majanduslangust vältida. Norra E24 vahendab Prantsuse statistikaameti numbreid, mille kohaselt Euroopa teine suurem majandus esimeses kvartalis ei kasvanud.

«Saksamaa hoiab kogu ülejäänud eurotsooni,» tõdes ABN Amro analüütik Nick Kounis Bloombergile. Kounis siiski ei usu, et Saksamaa rammust piisaks ka teises kvartalis eurotsooni plusspoolel hoidmiseks, mistõttu peaks tema hinnangul Euroopa ühisraha kasutava 17 riigi majanduskasv teises kvartalis olema negatiivne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles