Suurfirmad korraldavad ohtralt rahvapidusid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevurite päev Toila pargis.
Kaevurite päev Toila pargis. Foto: Toomas Huik/Postimees

Suurettevõtted korraldavad tänavusel kevadsuvel Ida-Virumaal varasemast veelgi ohtramalt rahvapidusid, millega tähistatakse piirkonnas enim levinud elukutsete – kaevurite, keemikute ja energeetikute ametipäevi.

Ürituste jada saab alguse 26. mail, mil keemikute päeva tähistatakse ühel ajal kahe suure peoga Kiviõlis ja veel suurema peoga Kohtla-Järvel, kirjutab Põhjarannik.

Kiviõli Keemiatööstuse haldusjuht Raivo Lott sõnas, et kuna selle ametipäeva tähistamine koos linnapäevaga on Kiviõli kiigeplatsil saanud oodatud traditsiooniks, siis ei ole põhjust liita seda samal päeval Kohtla-Järvel toimuva peoga, kus korraldajateks teised maakonna suured keemiaettevõtted, nagu VKG, Eastman, Molycorp Silmet ja mitmed teised.

VKG avalike suhete juhi Julia Aleksandrova sõnul on tänavu Kohtla-Järve kultuurikeskuse juures toimuval keemikute päeval varasemast rohkem tähelepanu pööratud lastele. Aleksandrova sõnul on pidu kõikidele huvilistele tasuta ja oodata on ligemale 10 000 külastajat.

Eesti Energia korraldab Toilas 10.-12. augustini firma suvepäevad, mis on mõnes mõttes aseaineks varasematele energeetikute ja kaevurite päevadele, mida tähistati eraldi ajal. Pressiesindaja Eliis Vennik märkis, et üritus on nagu mullugi mõeldud oma kontserni töötajatele ja nende lähedastele. Arvestatakse 5000 inimesega.

Et Kiviõli on samuti kaevurite linn, kavatseb sealne keemiatööstus korraldada tänavu 18. augustil oma kaevurite päeva peo. Ürituste toimumine ja kava on veel lahtised.

Kõige võimsama rahvapeo – kaevurite päeva Toilas – korraldab eeldatavasti aga VKG. Sinna on sissepääs kõikidele huvilistele vaba ja kui mullu oli Julia Aleksandrova sõnul seal 25 000 külastajat, siis vähemalt sama suurt rahvahulka on oodata ka tänavu. Et VKG tähistab sama peoga ka Ojamaa kaevanduse avamist, on kontserdikava tulemas eriti suurejooneline. Aleksandrova sõnul on kindel ansambli Smilers esinemine, kuid läbirääkimised käivad ka ühe «tuntud Ameerika artistiga, keda peaksid teadma kõik vähemalt 30aastased inimesed».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles