Nafta hind langes viie kuu madalaimale tasemele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi-Araabia naftamisnister Ali al-Naimi
Saudi-Araabia naftamisnister Ali al-Naimi Foto: SCANPIX

Nafta hind langes täna peaaegu viie kuu madalaimale tasemele pärast seda kui taas hakkasid kasvama spekulatsioonid, et Kreeka võib eurotsoonist lahkuda ning Saudi Araabia naftaminister ütles, et musta kulla hind peab langema edasi.

Eile Austraalias, Adelaides ütles naftaminister Ali al-Naimi, et Saudi Araabia soovib, et nafta hind oleks praegusest madalam. Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) arvestuste kohaselt on saudide naftatoodang vähemalt kolme aastakümne kõrgeim, kirjutab Bloomberg.

«Tegemist on täieliku usalduse kaotamisega ning olukord Euroopas survestab turge,» ütles uudisteagentuurile kauplemisfirma RJO Futures toorainemaakler Phil Streible. «Saudi suurendab selgelt tootmist ning see surub hinnad alla,» lisas ta.

New Yorgi kaubabörsil langes nafta hind 2,6 protsenti 96,35 dollarini barrel, mis on madalaim hind alates 19. detsembrist. Võrreldes 24. veebruariga, mil nafta hind oli selle aasta kõrgeim, on hinnalangus olnud 14 protsenti.

Londonis kukkus Brenti nafta hind 1,4 protsenti 110,65 dollarini barrel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles