Aprillis voolas Venemaalt välja kaheksa miljardit dollarit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad.
Vene rublad. Foto: SCANPIX

Aprillis voolas Venemaalt välja kaheksa miljardit dollarit ning tõenäoliselt ei peatu kapitali väljavool riigist ka mais, tõdes majandusministeeriumi asejuht Andrei Klepatš.

Kui suurt raha väljavoolu maikuus prognoositakse, ei soostunud aseminister avaldama, vahendab Interfax.

Aasta esimese kolme kuuga voolas Klepatši kinnitusel Venemaalt välja 35 miljardit dollarit ehk oluliselt rohkem, kui majandusministeerium oli oodanud.

Klepatši sõnutsi on kapitali väljavool toonud kaasa rubla nõrgenemise, vaatamata sellele, et toorainehinnad on kõrged. «Kui kõik sõltuks nafta hinnaks, ei tuleks dollari eest välja käia mitte 29-30 rubla, vaid ainult 27-28 rubla,» märkis ta.

Veebruaris teatas majandusministeerium, et pärast 4. märtsi presidendivalimise asendub kapitali väljavool sissevooluga. Aprilli alguses prognoosis keskpanga asepresident Aleksei Uljukajev, et kapitali väljavool peatub pärast Vladimir Putini ametisse pühitsemist 7. mail.

Aprilli lõpus avaldas asepeaminister Aleksei Šuvalov arvamust, et pärast uue valitsuse moodustamist hakkab raha Venemaale juurde voolama ning selle aasta teises pooles vallandub riigis «investeerimisbuum».

Eelmise aasta kokkuvõttes viidi Venemaalt välja 84,2 miljardit dollarit ehk kaks ja pool korda suurem summa kui 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles