Windows 8 tuleb tahvelarvutitesse juba novembrist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX

Windows 8 lõppversioon peaks sügiseks valmis olema, kuna juba novembriks tulevad turule esimesed seda operatsioonisüsteemi jooksutavad Inteli kiibistikel põhinevad tahvelarvutid.

Intelile lähedal seisva allika sõnul läheb Microsofti arendajatel Windowsi uue operatsioonisüsteemi viimistlemisel väga kiireks. «Microsofti plaanide kohaselt peab uus Windows olema võimeline töötama kuni viiel erineva ahitektuuriga kiibistikul: Inteli, AMD ning kolmel erineval ARM-il», vahendab CNET.

Rohkem kui pool Windows 8t jooksutavatest ja Inteli kiipe kasutavatest novembris müügile tulevatest tahvelarvutitest on sülearvuti-tahvelarvuti hübriidid. See tähendab, et nende puhul kasutatakse nii tavalisest sülearvutist, kui tahvelarvutist pärinevaid lahendusi, nagu näiteks puutetundlik ekraan koos füüsilise klaviatuuriga.

Pea kõik nimetatud uued Inteli Windows 8 tahvelarvutid on varustatud Cover Tail Atom protsessoritega, mis on Inteli esimesed kahetuumalised 32nm tehnoloogiat kasutavad protsessorid. Samas on teatatud ka mõnede hübriidtahvelarvutite turule tulekust, mis kasutavad uut  ja võimekamat Ivy Bridge kiibistikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles