Retseptikeskuse toimimise eest hakkab vastutama haigekassa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paberretseptid.
Paberretseptid. Foto: Sille Annuk

Sotsiaalministeerium ootab kooskõlastust eelnõule, mis annaks retseptikeskuse vastutava töötleja rolli ministeeriumilt üle haigekassale.

Praegu kehtiva õiguse kohaselt on vastutavaks töötlejaks sotsiaalministeerium, kellel aga pole otsest puutumust retseptikeskuse igapäevase tööga, vahendas ERR Uudised.

Ministeerium märgib seletuskirjas, et kuna haigekassa on retseptikeskuses olevate andmete kasutaja, täidaks tema ka paremini vastutava töötleja rolli, ning et haigekassal on asjakohane suutlikkus olemas, sest haigekassa on praegu ka ravikindlustuse andmekogu vastutav töötleja.

Lisaks retseptikeskuse vastutava töötleja rolli muutmisele täpsustatakse eelnõuga apteegiteenuse osutaja kohustust sisestada paberkandjal väljastatud retsepti andmed retseptikeskusesse viivitamatult pärast retsepti saamist.

Apteekrite Liidule on selline nõue aga vastumeelt, sest nende hinnangul puudub vajadus retseptiandmete koheseks sisestamiseks ning see võib tekitada hoopis segadust ja järjekordi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles