Rehn: 30 aastat tagasi oli Taani Euroopa murelaps

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn
Olli Rehn Foto: Raigo Pajula

20-30 aastat tagasi olid murekohaks Põhjamaade majandused . Seepärast ei saa Euroopa Komisjoni asepresidendi  Olli Rehni sõnul kuidagi väita, et kriis on Lõuna-Euroopale iseloomulik ja paratamatu.

«Soome lahe põhjakaldal arvatakse tihti, et Lõuna-Euroopa ei suuda ennast reformida kultuuriliste eripärade tõttu. Toon seepeale alati näite, et 1980. aastatel oli Taani Euroopa murelaps ja tõsistes raskustes,» rääkis Rehn Tallinnas ajakirjanikele.

«Taani reformis oma majandust tublisti ja temast on saanud üks edukamaid riike Euroopas. Sama juhtus ka Soome ja Rootsiga.»

Rehn meenutas tööd peaministri Esko Aho valitsuse heaks, kui hommikuti tuli kontrollida, kas riigikassas on ikka veel miskit alles.

«Vaatamata rasketele aegadele metsanduses ja elektroonikas läheb täna Soomel aga üsna hästi, seda just tänu viimase 15 aasta reformidele,» arvas Rehn ja kinnitas, et kui Soome suutis, siis suudavad  ka Hispaania, Itaalia ja Kreeka.

Täna on Euroopa majanduse olukord aga üsna kirju, pooleli on lauge majanduslangus ja ees seisab vaevaline tõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles