OECD: finantskriisi jooksul on tööta jäänud 2 miljonit inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD: finantskriisi jooksul on tööta jäänud 2 miljonit inimest.
OECD: finantskriisi jooksul on tööta jäänud 2 miljonit inimest. Foto: SCANPIX

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) 34 liikmesriigi tööealise elanikkonna tööhõive langes 2011. aasta neljandas kvartalis 64,9 protsendini - tööta on kaks miljonit inimest rohkem kui ülemaailmse finantskriisi alguses, teatas OECD reedel.

Tööhõive on 1,6 protsendi võrra madalam kui 2008. aasta aprillis, mida peetakse viimaseks kriisieelseks kvartaliks.

2011. aasta neljandas kvartalis oli OECD piirkonnas töö 528 miljonil inimesel, mida on kaks miljonit vähem kui kriisi alguses, teatas OECD

2008. aasta teisest kvartalist 2011. aasta neljanda kvartalini kasvas tööealine elanikkond 17 miljoni võrra, töötute arv kasvas samal ajal 13 miljoni võrra ja nende huk, kes ei tööta ega otsi tööd kuue miljoni võrra.

Kriisi algushetkega võrreldes on tööga kindlustatud inimeste arv kahanenud umbes kahe protsendi võrra Euroopa Liidus ja Kanadas, neli protsenti Ameerika Ühendriikides ning kaheksa protsendi ja üle selle Kreekas, Iirimaal ja Hispaanias.

Tööhõive olukord on märkimisväärselt paranenud ainult Tšiilis, Saksamaal ja Türgis, märgib OECD.

OECD «suur seitsmik» - Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan, Suurbritannia ja USA - registreeris läinud aasta neljandas kvartalis 67,5-protsendise tööhõive. 2008. aasta teise kvartaliga võrreldes on langus 2,1 protsendipunkti.

Kriis on tabanud mehi rängemini kui naisi ja kõige enam kannatavad noored. Meeste tööhõive on kriisi jooksul kahanenud 2,6 protsendipunkti võrra, naiste oma aga vaid 0,7 protsendipunkti võrra.

Noorte tööhõive on aga sama ajaga langenud OECD riikides keskmiselt 3,3 protsendipunkti võrra, kuid Taanis, Kreekas, Islandil ja Portugalis 10 või enama ning Iirimaal ja Hispaanias rohkem kui 15 protsendipunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles