Kohtuvaidlus EMIga viis pilvepõhise muusikahoidla pankrotti

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MP3Tunesi tegevjuht Michael Robertson.
MP3Tunesi tegevjuht Michael Robertson. Foto: Digital Trends

Peale pikaajalist EMI muusikakontserniga kohtus käimist andis MP3Tunes Inc. sisse pankrotiavalduse.

MP3Tunes on pilvepõhine muusikahoidmisteenus, mille puhul saavad kasutajad laadida oma muusikat üles eri kaustadesse.

Firma asutas San Diegos 2005. aastal Michael Robertson, kes oli varasemalt asutanud ja juhtinud ka MP3.com-i, kirjutab Electronista.com.

Samalaadseid lahendusi pakuvad ka Google, Apple ja Amazon, kuid nende teenusepakkujate puhul rakendatakse üleslaaditavate failide legaalse päritolu tagamiseks erinevaid piraatlusttakistavaid meetmeid.

2007. aastal kaebas EMI koos neljateistkümne teise plaadifirmaga MP3Tunesi kohtusse, kuna leidis, et firma suunas oma kasutajaid piraatlehekülgedelt muusikat alla laadima ning seejärel omakorda nende serveritesse üles laadima. Eelmisel aastal langetatud kohtuotsusega mõisteti firma selles süüdistuses õigeks, sest kohtunik pidas teenuse kasutajaid, mitte muusikahoidlat autoriõiguste rikkumise eest vastutavaks. Samas oli MP3tunes kohtuotsuse järgi süüdi selles, et ei eemaldanud oma keskkonnast faile, mille suhtes oli olemas kindel tõestus, et nende autoriõiguste eest ei oldud makstud.

EMI kohtuotsusega ei nõustunud ning jätkas juriidilisi vaidlusi, mille kulukus viiski MP3Tunesi nüüdseks pankrotti. Pankrotiavalduse kohaselt on firmal varasid 7800 dollari väärtuses, samas kui kohustusi omatakse 2,1 miljoni dollari näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles