Euroopa loodab tasast kasvu

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa loodab väiksele kasvule
Euroopa loodab väiksele kasvule Foto: SCANPIX

Euroopa majandus on Komisjoni kevadise prognoosi kohaselt kerges languses, aasta teises pooles peaks näitajad aga vargsi hakkama ülesmäge minema.

Eeldusel, et maailma majandus kiiremini kasvama hakkab, on Euroopas loota kasvu selle aastat teisest poolest alates.

Aasta kokkuvõttes on kasvunumbrid aga Euroopa jaoks tänavu nigelad. Euroala majandus peaks sel aastal kahanema 0,3 protsendi võrra ning Euroopa Liidus tervikuna jääma oma praeguse suuruse juurde, selgub Euroopa Komisjoni prognoosist.

2013. aastaks näeb prognoos ettejuba  1,3-protsendilist kasvu Euroopa Liidus, ja 1-protsendilist kasvu euroalas.

Töötus peaks jääma kõrgeks nii sel kui eeloleval aastal. Inflatsioon peaks Euroopas aga hoogu maha võtma, kuna nafta kallinemise ja maksutõusumõjud hakkavad hajuma.

«Taastumine on küll silmapiiril, kuid majanduse olukord on endiselt väga habras,» kommenteeris Euroopa Komisjoni asepresident Olli Rehn prognoosi. Suurimaks murekohaks on suured lõhed riikide majandusstruktuuri ja rahalise olukorra vahel.

Majandustegevus Euroopas aeglustus 2011. aasta neljandas kvartalis ning hinnanguliselt ka 2012. aasta esimeses kvartalis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles