Sony süüdistab eelmise aasta rekordilises kahjumis loodusõnnetusi ja tugevat jeeni

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony tegevjuht Kazuo Hirai.
Sony tegevjuht Kazuo Hirai. Foto: SCANPIX

Eelmisel finantsaastal sai Sony firma tehaseid ja arenduskeskusi tabanud loodusõnnetuste tõttu ettevõtte ajaloo suurima kahjumi.

Sony kogukahjumiks oli 2011. aastal 5,7 miljardit dollarit, mis on pea kaks korda suurem number, kui see oli 2010. aastal, samas on see pea 700 miljonit dollarit vähem, kui esialgselt hinnati.

Sony tootmine kannatas rängalt Jaapanis 2011. aasta märtsis toimunud maavärina ja tsunami tõttu. Nagu sellest oleks veel vähe olnud, tabasid veidi aega hiljem ettevõtte Tais asuvaid tehaseid üleujutused. Samuti tõstis jeeni tugev kurss Sony toodete hinda maailmaturul, kirjutab Techcrunch.

Peale väga rasket aastat vaatab firma tulevikku siiski lootusrikkalt. Sonyl on palgatud uus tegevjuht, firma fookus on suunatud efektiivsuse tõstmisele. See tähendab koondamiste kõrval ka suurema tähelepanu pööramist nutiseadmete turule, ning telekatootmisesse suunatavate ressursside vähendamist. Kui kõik läheb plaanikohaselt ning force majeure jätab seekord sekkumata, loodab Sony selle aasta lõpetada kasumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles