Valgamaa omavalitsusliidu juht ostis endalt toitlustusteenust

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikontrolli läbiviidud omavalitsusliitude auditist selgub, et üks Valgamaa liidu juhatuse liige kinnitas 2008.aastal tasumiseks kaks arvet ühelt osaühingult, mille see oli väljastanud toitlustamise eest. Liidu juhatuse liige oli samal ajal selle äriühingu osanikuks.

Riigikontrolli hinnangul viitavad kirjeldatud asjaolud korruptsioonivastase seaduse järgi huvide konflikti sisaldavatele tehingutele.

Põlvamaal tegi liidu juhatuse liige 2008. aastal juhatuse koosseisus otsuse määrata toetus ühele mittetulundusühingule, milles ta oli samuti juhatuse liige. Et rikkumist vältida, oleks ta pidanud jääma toetuse maksmise otsuse tegemiselt kõrvale, leidis riigikontroll.

Nii Põlvamaa kui ka Valgamaa puhul selgitasid asjaosalised seaduse rikkumist väitega, et tehinguid tehes või nende üle otsustades ei teadvustatud kehtivaid piiranguid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles