Majutusettevõtetes peatunud turistide arv kasvas

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba. Foto on illustreeriv.
Hotellituba. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Majutusettevõtetes peatus 2012. aasta I kvartalis 488 000 turisti, teatab Statistikaamet. Nii sise- kui välisturistide arv suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes.

Aasta esimesel kolmel kuul kasutas majutusettevõtete teenuseid 288 000 välisturisti, mis oli 11 protsenti enam kui mullu samal ajal.

Kolmveerand välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt, Lätist ja Rootsist.

Soome turiste peatus majutusettevõtetes 116 000 ehk 40 protsenti majutatud välisturistide koguarvust. Jaanuaris ja veebruaris Soomest saabunud turistide arv eelmise aasta sama kuuga võrreldes vähenes, kui märtsis suurenes 7 protsenti.

Majutusettevõtetes peatus 71 000 Venemaalt saabunud turisti. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes suurenes Venemaa turistide arv 36 protsenti.

Enam kui pool Venemaalt saabunud turistidest kasutas majutusettevõtete teenuseid jaanuaris, kui Venemaa turistide hulgas on populaarsed aastavahetusreisid.

Läti turiste peatus majutusettevõtetes 18 000, mis oli 29 protsenti enam kui eelmise aasta esimese kolme kuu kokkuvõttes.

Rootsist saabus 4 protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest, ligi 400 turisti enam kui eelmise aasta I kvartalis.

Aasta esimesel kolmel kuul kasutas majutusettevõtete teenuseid 200 000 siseturisti, mis oli 7 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Siseturistidest enam kui pool oli puhkusereisil ja 30 protsenti tööreisil.

Märtsis peatus majutusettevõtetes 108 000 välis- ja 74 000 siseturisti.

Eelmise aasta sama kuuga võrreldes suurenes välis- ja siseturistide arv kokku 16 protsenti.

Külastajatele pakkus märtsis teenust 766 majutusettevõtet ning nende käsutuses oli 16 700 tuba ja 37 200 voodikohta.

Täidetud oli 39 protsenti tubadest ja 31 protsenti voodikohtadest. Eelmise aasta märtsiga võrreldes suurenes voodikohtade täitumus 3 protsendipunkti võrra.

Märtsis maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 29 eurot ning oli 2 eurot kallim kui eelmise aasta samal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles