Youtube’i alternatiivid on nutiseadmete kasutajate seas aina populaarsemad

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Youtube'i videokeskkond.
Youtube'i videokeskkond. Foto: SCANPIX

Väiksemad ning rohkem oma nišile spetsialiseeruvad Socialcam ja Viddy on saamas maailma suurimale videokeskkonnale mobiilsete nutiseadmete kasutajate seas arvestatavaks konkurendiks.

SocialCamil on hetkel rohkem kui 36 miljonit registreeritud kasutajat ning koos Viddy'ga, mille kasutajate arv on vaid 10 miljonit väiksem, on nad Apple App Store’is saanud ühtedeks enim allalaaditavateks rakendusteks, edestades isegi Instagram’i ja Draw Something’i, vahendab Reuters.

Videorakenduste populaarsuse tõusul on oma osa ka 4G võrkude aina laieneval kasutajaskonnal, sest kiire internetiühendus on sujuva ning hea kvaliteediga video üleslaadimise ja striimimise eelduseks.

Kuigi paljud kriitikud näevad Socialcami ja Viddy populaarsuse järsku tõusu vaid hetkelise trendina, tuues paralleele mitmete muude start-up firmade kiirete tõusude ja langustega, on siiski palju tõenäolisem, et kasutajasõbralikud ja uuenduslikud videorakendused omavad suuremat kestvuspotentsiaali.

Socialcami ja Viddy on endale taha saanud ka rahakad investorid ning nende väärtus kasvab praegu iga päevaga. Samas peavad nad olema valmis tõrjuma ka aina suurenevat konkurentsi.

Kahe populaarse rakenduse peamine vahe on üleslaaditava video pikkus – Viddy’s on ühe klipi pikkuseks maksimaalselt 15 sekundit, mis firma esindajate arvates aitab kasutajatel keskenduda mingile lühikesele konkreetsele sõnumile. Socialcam oma kasutajate poolt üleslaaditavate videote pikkust ei piira ning on sidunud videod muude sotsiaalmeediarakendustega. Kuigi tegu on konkurentidega, on Socialcami tegevjuhi Michael Siebeli arvates neil mõlemal täita oma turunišš, mille abil on võimalik ka edukalt paralleelselt eksisteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles