Elcoteqis jääb tööta pea 400 inimest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteqi tehas Tallinnas, millest põhiosa müüs firma selle aasta juunis Ericssonile.
Elcoteqi tehas Tallinnas, millest põhiosa müüs firma selle aasta juunis Ericssonile. Foto: Mihkel Maripuu

Aasta alguses alanud tellimuste madalseisu tõttu käivitas Elcoteqi Tallinna tehas töötajate koondamisprotsessi. See puudutab kokku kuni 385 töötajat, nii töölisi kui teenistujaid, teatas ettevõte.


Veebruarikuus toimus kohtumine Elcoteqi Ametiühingu esindajatega. Täna saabus info nendepoolsest koondatavate nimekirja kooskõlastusest ja Elcoteq Tallinn saatis koondamise kohta teate tööinspektsioonile.

Elcoteq Tallinna peadirektori Vitali Vunši sõnul viib ta koondamist läbi raske südamega ja mõistab inimeste muret, kes keerulise majandusliku olukorra tõttu töö kaotavad. «Inimlikult ei meeldi mulle seesuguseid otsuseid teatavaks teha, kuid juhina annan aru, et teistmoodi me täna globaalses konkurentsis vastu ei pea,» lisas ta.

Lähinädalatel organiseerib Elcoteq oma töötajatele koostöös tööturuametiga infotunnid, kus antakse täiendavat teavet tööotsimisvõimaluste kohta, samuti võimaldatakse kohapeal osa saada psühholoogi konsultatsioonidest.

Elcoteq Tallinn tehases töötab tänase seisuga 2122 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles