Balti Gaas tahab hilissügisel alustada Paldiski LNG terminali ehitust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitorud
Gaasitorud Foto: SCANPIX

Paldiskisse Pakrineemele veeldatud gaasi (LNG) terminali kavandav OÜ Balti Gaas tahab terminali ehitusega alustada tänavu hilissügisel

Balti Gaasi tegevjuht Urmo Männi ütles BNSile, et ettevõte loodab ehitusloa saamiseks vajalikud kooskõlastused ja kinnitused sügisel kätte saada ning hilissügisel alustada juba terminali ehituse esimese etapiga.

Männi kinnitas, et ettevõttel on olemas ka ehitamiseks vajalikud rahalised vahendid 120 miljoni euro ulatuses, kuigi terminali ehitamine tõenäoliselt nii palju maksma ei lähe. «Eesti vajadusi katva väikese terminali ehitame me igal juhul,» lisas ta.

Paldiski LNG terminali esimese etapi ehitus võtab Männi sõnul aega kaks aastat, mil ehitatakse valmis üks 60 000-kuupmeetrine mahuti. Terminali läbiks aastas 2,5 miljardit kuupmeetrit gaasi.

Männi lisas, et kogu projekt on ettevalmistatud nii, et seda on vajadusel võimalik laiendada. «Kui millalgi peaks tulema Euroopa Komisjoni otsus regionaalse LNG terminali rajamiseks, siis meie oleme selle ehitamsieks valmis,» rääkis ta. Terminali teise etapiga on võimalik Paldiskisse rajada kaks 160 000 kuupmeetrist mahutit.

Balti Gaas on terminali rajamiseks sõlminud hoonestusõiguse lepingu Pakrineeme Sadama OÜga, kes omab Pakri poolsaarel 36-hektarilist maatükki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles