Facebooki lehelugemisrakendus on kaotanud populaarsuse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki avaleht.
Facebooki avaleht. Foto: SCANPIX

Maailma loetavaimad ajalehed, seehulgas näiteks Washington Post ja The Guardian on teatanud oma artiklite jagamisnumbrite kolossaalsest kukkumisest Facebooki keskkonnas.

Washington Post’i ühe tööpäeva jooksul toimuvad artiklijagamised on langenud aprilli keskpaigas registreeritud neljalt miljonilt mai alguse 220 000ni, Daily Motioni vastavad numbrid on sama ajavahemiku jooksul vähenenud viis korda, The Guardian on kaotanud viimase kuu jooksul kolmandiku oma Facebooki lugemisrakenduse aktiivsetest kasutajatest, kirjutab CNET.

Kuigi lihtne oleks näha selliste drastiliste numbrikadude taga lihtsalt kasutajate tüdimust Facebooki uudistejagamise rakendusest ja selle pidevast pendeldamisest oma uudisvoos, on põhjuseid ka teisi. Näiteks on Facebook muutnud oma kasutajamooduleid. Ajaleheartiklite jagamised on koondatud ühtsesse ajaleheartiklite voogu, mistõttu on sedalaadi jagamiste nähtavus kasutaja uudisvoos vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles