SEB: Balti riikides tarbimine kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB hoone Tornimäel
SEB hoone Tornimäel Foto: Andres Haabu

Tänavu jääb eksport Baltimaades nõrgaks, investeeringud vähenevad, kuid tarbimise kasv jääb püsima, leides toetust tugevamatest reaalpalkadest, ning teistest teguritest, leiab täna avaldatud SEB Nordic Outlook.

Eesti 2012. aasta majanduskasvuks prognoosib SEB endiselt 1,5 protsenti, mis võib tegelikkuses kujuneda veidi suuremaks ning inflatsiooniks käesoleval aastal neli ja järgmisel viis protsenti.

Üldisemalt on tarbimist tagasi hoitud kriisi ajal ning järel, mis toidab selle taastumist.  2012. aastal ootab pank Baltimaades nõrka majanduskasvu, vahemikus 1,5 kuni 3,0 protsenti, millele järgneb mõnevõrra kiirem kasv 2013. aastal.
 
SEB Nordic Outlook märgib, et maailmamajandusel on viimasel ajal puudunud selge suund. Euroopa Keskpanga poolt 2011. aasta lõpus pakutud likviidsuslaenud tähistasid majanduspoliitika lõdvendamise laine algust. Pärast seda suurenes investorite riskivalmidus ning 2012. aasta esimeses kvartalis domineeris tarbijate ja ettevõtete optimism, kuid viimastel kuudel on taas pinnale kerkinud uuenenud mured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles