Parts: ETK, olete lootusekiir

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) pidas täna oma 95. sünnipäeva konverentsiga, majandusminister Juhan Parts tunnustas ETKd tegutsemise eest maapiirkondades. 

Ühistegevus on Partsi kinnitusel tervitatav ja vajalik iga riigikorra puhul ning ETK pikk järjepidevus väärib kindlasti tunnustus. Nimelt pandi tänase ETK võrsed mulda juba tsaariajal, 1917. aastal.

Võimalusel kipuvad inimesed aga liikuma maalt linna ja väikestest linnadest suurematesse. «See on trend ja ei ole olemas ühest vastust, kuidas sellele vastu seista,» märkis Parts ja tõdes, et seepärast on ETK tegevus Eesti eri piirkondades eriti sümpaatne.

«Jätkake sotsiaalset missiooni ja võibolla olete teie üks magneteid, mis toob ettevõtlikke inimesi rohkem maale ja mitte jooksma iga trendi peale kuhugi linna,» rääkis minister.

«Olete lootusekiir, et inimesed elavad seal, kus loomupäraselt on kõige mõnusam elada,» ütles Parts. Loomulikult tuleb riigil lisaks kaubandusele silmitsi seista ka teiste regionaalpoliitiliste väljakutsetega, näiteks kiire internet peaks igasse külla jõudma 2015. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles