Briti kaitseministeerium üritab häkkeritega sammu pidada

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häkker.
Häkker. Foto: SCANPIX

Peale häkkerite tungimist ülisalajastesse militaarsüsteemidesse peavad Ühendkuningriigi ametivõimud üle vaatama oma lähenemise küberturvalisusele.

Briti sõjaväe küberturvalisuse ülem Jonathan Shaw tunnistas, et viimasel ajal on suurenenud kaitseministeeriumi arvutisüsteemide vastu suunatud rünnakute arv,  ning mitmed neist rünnakutest on häkkeritele olnud ka edukad, kirjutab Guardian.

«Tõsiste tuvastatud juhtumite arv on küll väike, kuid need siiski eksisteerivad,» ütles Shaw oma viimases intervjuus enne ametist lahkumist. «Suur tõenäosus on aga, et meil on probleeme, millest me veel midagi ei tea.»

Shaw ei soostunud ütlema, kui palju rünnakuid viimasel ajal on korda saadetud ning millist kahju sellega tekitatud, kuid rõhutas, et rünnakute iseloom on olnud piisavalt tõsine, et tõsta küberturvalisus Briti kaitseministeeriumi peaprioriteediks.

Küberkuritegevusega võitlemiseks pakkus Shaw välja mitu erinevat ideed. Tema arvates tuleks kaitseministeeriumi poolt arendada kaitsvaid küberrelvi, kaasata rohkem noori spetsialiste ning võtta õppust suurte tehnoloogiafirmade lähenemisest antud probleemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles