Maxima käive kasvas 43 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Mullu kasvas Maxima käive Eestis aasta varasemaga võrreldes 43,2 protsenti 4,3 miljardi kroonini, kuid selleks aastaks oodatakse kasvu aeglustumist.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Renatas Vaitkevičiuse sõnul läheb kaupluseketil hoolimata üldisest tarbimise vähenemisest Eestis hästi.

«Majanduslangus sunnib tarbijaid üha enam säästma ning seda on kõige lihtsam teha, hoides kokku oma igapäevaostudelt,» ütles Vaitkevičius. «Maxima klientide arv suurenes mullu kiiresti, avasime ka kaheksa uut kauplust.»

Tänavu jääb jaeketi käibe kasv Maxima prognooside kohaselt aeglasemaks. «Soodne hinnatase toob küll uusi kliente, ent tarbijad valivad järjest hoolikamalt, mida osta,» sõnas Vaitkevičius.

Samuti ei plaani Maxima tänavu avada enam samas tempos uusi kauplusi kui varem. «Finantseerimistingimused ei soosi praegu kiiret laienemist,» lisas Vaitkevičius.

Balti riikides ja Bulgaarias kasvas MAXIMA Grupi käive kokku mullu veerandi võrra, ulatudes üle 45 miljardi krooni. MAXIMA Grupi peadirektori Mindaugas Bagdonavičiuse sõnul jõudis Maxima jaekett muutustele majanduses õigeaegselt reageerida, kärpides kulusid ja suurendades tootlikust.

«Tänu sellele suutsime hoida käibekasvu mullu sarnase eelmistele edukatele aastatele,» ütles Bagdonavičius.

Balti riikide suurimal jaemüügiketil MAXIMA on tänase seisuga 430 kauplust. Neist 231 töötab Leedus, 125 Lätis, 51 Eestis ja 24 Bulgaarias. Kõikides riikides töötab kokku üle 27 000 töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles