Tallinna Sadam teenindab tänavu 79 kruiisilaeva

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam teenindab tänavu 79 kruiisilaeva.
Tallinna Sadam teenindab tänavu 79 kruiisilaeva. Foto: SCANPIX

Täna sildus reisisadamas esimene sel suvel Tallinna külastavast 79st kruiisilaevast, mis teevad ühtekokku ligi 300 külastust. Prognooside järgi jõuab sel aastal Tallinna 430 000 kruiisituristi 150 eri riigist.   

Saksamaalt pärit laev Aidasol tõi Tallinna kokku üle 2000 turisti, teatas Tallinna Sadam.

Selle aasta kruiisi põhihooaeg kestab 3. maist kuni 28. septembrini, lisaks on kruiisilaevade saabumist oodata ka aasta lõpus – 27. novembril ja 25. detsembril. Hooaja jooksul peatub Tallinnas 79 erinevat laeva, broneeringuid on tehtud kokku 294 külastuseks.

Kõige enam – üheaegselt kuus laeva on Tallinnas 15. juulil. Viis kruiisilaeva on sadamas vähemalt kümnel korral hooaja jooksul. Kõige suurem laev, 315 meetri pikkune Celebrity Eclipse külastab Tallinna viiel korral.

Kõige reisijaterohkemad päevad tõotavad tulla 8. august ja 25. august, mil on Tallinna oodata kuni 8300 reisija saabumist ühel päeval. Reisijate arvult kõige suurem laev on Azura, mis on Tallinnas 25. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles