Ministeerium kontrollib ametnike eraäri

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid.
Arvutid. Foto: SCANPIX

Riigi arvutihangete võitjaid valivad teiste seas kaks ametnikku, kes oma erairma kaudu kasutatud arvuteid müüvad, kirjutab Äripäev. 

Vähemalt osa OÜ-le Minitrade kuuluvas veebipoes pakutavatest arvutitest on varem riigi käes rendil olnud, ettevõttes aga omavad enamusosalust ametnikud, kes nende rendile võtmise üle otsustavad.

Kaks kolmandikku OÜst Minitrade kuulub justiitsministeeriumi alla kuuluva registrite ja infosüsteemide keskuse (RIK) töötajatele – need on infotehnoloogia tugiteenuse talituse juhataja Janek Nozdrenko ja infrastruktuuride osakonna juht Rome Mitt. Mõlemad kuuluvad riigihangete komisjoni koosseisu, kus otsustatakse, milliseid arvuteid liisingusse võtta ja kelle käest.

Justiitsministeeriumi asekantsleri Marko Aaviku sõnul uurib praegu siseaudit arvutivaldkonna hankeid ja täpsemaid kommentaare anda ei saa 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles