Parts allkirjastas lennundusleppe Katariga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qatar Airwaysi lennuk
Qatar Airwaysi lennuk Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas täna Dohas lennunduskokkuleppe Katariga. Mõlema riigi lennufirmad on näidanud huvi lennuühenduse loomise vastu.

Juhan Parts kohtus täna ka Katari rahvusliku lennukompanii Qatar Airways juhtkonnaga.

«Kahepoolsed lennunduslepped maailma eri riikidega on Eesti huvides. Meie eesmärk on lähiaastail sõlmida taolised lepped võimalikult paljude riikidega,» ütles Parts.

Kokkulepe annab õiguse ilma maandumiseta üle osalisriigi territooriumi lennata, teha osalisriigi territooriumil peatusi mittekaubanduslikel eesmärkidel ja õiguse teha kokkulepitud sihtpunktides peatusi reisijate pardale ja mahaminekuks ning kauba ja posti pardalevõtmiseks ja mahalaadimiseks.

Kokkulepe jõustub pärast seda, kui lepinguosalised on kirjalikult teavitanud teineteist kokkuleppe kohaldamiseks vajalike siseriiklike menetluste lõpuleviimisest. Allkirjastatud kokkulepe tuleb ratifitseerida riigikogus.

Samalaadne kokkulepe on allkirjastamisel Omaaniga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles