Aprillis võitis enim numbreid juurde Elisa

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Aldo Luud

Tehnilise Järelevalve Ameti statistika kohaselt liikus aprillis kokku 8441 telefoninumbrit, millest 6518 olid mobiiltelefoni- ja 1923 tavatelefoninumbrid. Aprillis tühistati kokku 4916 numbri teisaldamise avaldust, millest 3901 olid mobiiltelefoni-, 1007 tavatelefoni- ja 8 teenusnumbri teisaldamise avaldused.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde, sellel puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping. Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Mobiilioperaatorite seas oli edukaim Elisa, kes sai teiste teenusepakkujate arvelt juurde 1314 numbrit. EMT kaotas aprillis 728 ja Tele2 529 numbrit, Elisal oli edu ka tavatelefonioperaatorite hulgas, saades endale 915 numbrit juurde, samas kui Tele2 ja Starman kasvatasid oma tavatelefoni kliendibaasi  vastavalt ainult 242 ja 187  võrra.

2012. aasta numbriliikuvuse statistika kuude ja sideettevõtete lõikes on kättesaadav TJA kodulehelt aadressil: http://www.tja.ee/numbriliikuvuse-statistika

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles