DNB kasvatas Eestis kasumit

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DNB logo
DNB logo Foto: DNB

Norra panga DNB Eesti filiaali kasum kasvas esimeses kvartalis mullusega võrreldes 12 protsendi võrra 1,41 miljonile eurole.

Puhas intressitulu kasvas eelmise aastaga võrreldes 23,6 protsenti, ulatudes 2,19 miljoni euroni. Kasvu toetasid panga hinnangul oluliselt madalamad finantseerimiskulud ning laenuportfelli kasv.

Pangaliidu andmetel Eestis turuosalt kaheksanda kommertspanga DNB laenuportfell suurenes aastaga 18,6 protsenti, tuginedes uuele müügile.  Hoiuste maht ulatus esimese kvartali lõpuks 136 miljoni euroni, kasvades aastaga kolm korda ning tõstes hoiuste-laenu suhtarvu 34 protsendini võrreldes 13,2protsendiga eelmisel aastal.                                                                                  

DNB Eesti juhataja Hans Pajoma sõnutsi on ettevõte tulemustega rahul. «Tänu paranenud Eesti makrokeskkonnale on ka laenukahjumite osakaal väga väike ning see on avaldanud positiivset mõju DNB tulemustele,» märkis Pajoma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles