ABB: kokkuhoid Euroopa ühtsest maksusüsteemist oleks märkimisväärne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB logo
ABB logo Foto: SCANPIX

Kokkuhoid Euroopa Liidu ühtsest konsolideeritud maksubaasist oleks ABB Balti riikide maksuspetsialisti Heidi Sarapuu sõnul Euroopas tegutsevates ettevõtetes märkimisväärne.

«Tänaseks pole ABB Grupp liitumist otsustanud. Kuna tegemist on võimaluse ja mitte kohustusega, on CCCTP igal juhul tervitatav,» märkis Sarapuu.

Euroopa parlament kiitis aprillis heaks ettevõtete tulumaksu ühtse konsolideeritud maksustamisbaasi, mis viie aasta pärast muutub suurfirmadele kohustuslikuks.

Ettevõtte tulumaksu ühtse konsolideeritud maksustamisbaasi (CCCTB) eesmärgiks on luua lisaks olemasolevale riigisisesele ettevõtte tulumaksu süsteemile üks ühine süsteem, mis teeks piiriüleselt tegutsevate ettevõtete töö hõlpsamaks.

«Kuna ABB Grupp peakontoriga Šveitsis Zürichis on globaalne ettevõte, siis CCCTB ettevõtte jaoks täit efekti ei anna. Siirdehindade haldamine erinevatel tasemetel on meie jaoks oluline koormus, millest CCCTB kaudu on võimalik vabaneda ja kaalume ühinemist kindlasti,» rääkis Sarapuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles