Liikluskindlustajad lõikasid talvest kasu

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii.
Avarii. Foto: Peeter Langovits

Selle aasta esimeses kvartalis maksid Eestis tegutsevad kindlustusseltsid 24 protsenti väiksemaid liikluskindlustushüvitisi, ja seda hoolimata sellest, et kogutud preemiate maht pole vähenenud, kirjutab Äripäev.

Eelmise aastaga võrreldes on väljamakstud hüvitisi suutnud jõuliselt vähendada kõik seltsid, v.a Inges Kindlustus ja Codan Forsikring Eesti, selgub statistikaameti andmetest.Kui vaadata seltside kahjukindlustuste kogumahtusid viimase viie aasta esimestes kvartalites, siis need on jäänud enam-vähem samale tasemele, kuid just liikluskindlustuse hüvitiste väljamaksmine on oluliselt vähenenud.

Esimeses kvartalis oli liikluskindlustuse fondi juhtiva analüütiku Meelis Arumägi sõnul 28 protsenti vähem ka liiklusõnnetusi. «Nende juhtumite kogukulu oli vastavalt 13,2 miljonit eurot eelmisel ja 9,77 miljonit eurot tänavu esimeses kvartalis ehk vähenemine oli 26 protsenti,» tõi ta arvutuse rahas välja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles