Arto Aas: kaubavahetuses Tšehhiga on arenguruumi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministri nõunik Arto Aas
Peaministri nõunik Arto Aas Foto: Valitsuse koduleht

Tšehhi senati majanduskomisjoni delegatsiooniga kohtunud riigikogu liikme Arto Aasa sõnul on Eestil Tšehhiga küll tugevad poliitilised suhted, kuid kaubavahetuses on palju arenguruumi.

«Eelmisel aastal oli Tšehhi Eestile alles 20. väliskaubanduspartner. Samas on Tšehhis äärmisel tugev auto- ja masinatööstus, mis võiks huvi pakkuda ka Eesti ettevõtjatele,» tõdes Aas.

Samas seovad riike Aasa hinnangul vaated paljudes valdkondades. «Oleme sarnastel positsioonidel nii Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika kujundamisel kui ka energia- ja transpordisektori arendamisel. Sarnaselt Eestiga otsib ka Tšehhi võimalusi energiavarustuse mitmekesistamiseks, et vähendada sõltuvust ühest tarneallikast ja säilitada kodumaise tootmise konkurentsivõimet. Tšehhi on väga tugevalt panustamas ka tuumaenergeetika arendamisele ja tuumaenergia osakaalu tõstmisele energiatootmises,» ütles Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles