Rein Kilgi Pere AS läheb tõenäoliselt pankrotti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk on leidnud oma tootmishoonetele rentniku, kes vähemalt esialgu valmistab Pere kaubamärgi tooteid edasi. Ka senised töötajad peaksid ametisse jääma.
Rein Kilk on leidnud oma tootmishoonetele rentniku, kes vähemalt esialgu valmistab Pere kaubamärgi tooteid edasi. Ka senised töötajad peaksid ametisse jääma. Foto: Margus Ansu

Ärimees Rein Kilgile kuuluvat Pere leivatootmist ootab suure tõenäosusega pankrot – pankrotiavalduse on ettevõtte vastu esitanud maksu- ja tolliamet, lisaks taotleb riigile üle 700 000 euro võlgu olev Pere AS ka ise oma maksejõuetuse väljakuulutamist.

Eilseks võlgnes Kilgile ja Neeme Raigile võrdsetes osades kuuluv Pere AS riigile
692 837 eurot, millele lisandub 19 326 euro suurune intressivõlg.

Maksuameti pankrotiavaldus peaks kohtus arutlusele tulema esmaspäeval. Enne seda proovis maksuamet raha kätte saada Pere klientidelt, kuid see üritus nähtavasti luhtus. Tõenäosus, et firma kuulutatakse maksejõuetuks, on üsnagi suur.

«Kuna pank on lõpetanud laenulepingu ja omanikud ei suuda majandustegevuse jätkamiseks vajalikku finantseerimist tagada, on Pere AS pankrotiseisus ja tänase seisuga esitanud ka ise võlgniku pankrotiavalduse,» teatas Pere ASi esindav advokaat Maria Mägi, kellele firma juht Meelis Virro edastas Postimehe saadetud küsimused.

Vaatamata leivatööstuse pankrotile jääb aga Pere kaubamärk vähemalt esialgu veel alles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles