Ligi: poliitikaväline seltskond on mind maha kandnud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Liis Treimann

Mullu keskpanga juhi kohale kandideerinud, kuid enne viimast vooru konkurentsist välja langenud rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et võttis mahahääletamist tõsiselt ja peab seda sõnumiks, et teda on poliitikaväliselt maha kantud.

Ligi rääkis ETV saatele «Kahekõne» antud intervjuus, et talle meeldib rahandusministri amet Eesti Panga juhi omast rohkem, kuid ta oli olukorras, kus nägi, et jääb oma ametist ilma.

«Andsin lubaduse kandideerida ja pinged olid ka parajasti suhteliselt üleval, tõesti tundsin, et tahaks poliitikast, politiseeritusest lahti saada, aga need argumendid, miks see muutus toimumata jäi, olid juba puhtalt poliitilised, nii et ei lähe sa kuhugi, öeldi, kui oled korra poliitikale käe andnud, siis oled muuks eluks kõlbmatu, see oli selge sõnum,» ütles Ligi.

Küsimusele, kas ta pidas ametist ilma jäämise all silmas rahandusministri ametit, vastas Ligi jaatavalt ja lisas, et ühiskond on vanadest nägudest väsinud ning kriisi ajal tekivad ka valitsedes inimlikud pinged.

Pangajuhi valimistel piisava toetuseta jäämise kohta ütles rahandusminister, et oli inimesi, kes otseselt oma sõna murdsid ning ta oli pettunud, et teda on maha kantud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles