ERR.ee: Partsi hinnangul päästaks majanduse tehnoloogia areng

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi hinnangul peaksid inimesed õppima rohkem reaalaineid ja tegelema tehnoloogia arendamisega, kuna see aitab kriisist välja tulla, teatas

ERR Uudised

.

«Hoida inimesi rohkem reaalaineid õppimas, rohkem inimesi tehnoloogia alade peal. Need on alad, mis on maailmas kaubeldavad, need loovad meie võimekust hakkama saada laiematel turgudel,» ütles Parts «Aktuaalsele kaamerale».

Kriisist aitaks välja toetumine ekspordile, kuid langus on tabanud ka Eesti peamisi eksporditurge ning lisaks soovitakse üha enam tõrjuda välismaist konkurentsi.

«Praegune protektsionism on paljus põhjustatud sellest, et globaalseid finantsturge on mindud päästma rahvuspiiride põhiselt,» selgitas Parts.

Tallinnas toimunud majandusfoorumil «Tuulelohe lend» tõdeti, et majanduse planeerimisel ja äriplaanide koostamisel ei saa enam rakendada samasuguseid strateegiaid nagu paari aasta eest õitsengu ajal ning majandus vajab praegu elule ärkamiseks innovatiivseid lahendusi rohkem kui kunagi varem.

Statistikaameti viimastel andmetel oli eelmise aasta neljanda kvartali majanduslangus 9,4 protsenti ehk viimase 14 aasta suurim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles