Kasperski: Maci turvalisus on kümme aastat Microsoftist maas

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahavara labor Idaho Küberkaitse instituudis.
Pahavara labor Idaho Küberkaitse instituudis. Foto: SCANPIX

Kaspersky Labi tegevjuhi Jevgeni Kasperski sõnul ootavad Apple'it tarkvara turvamisel ees mitmed raskused.

«Apple mõistab varsti, et nad peavad silmitsi seisma probleemidega, mis Microsoftil olid 10-12 aastat tagasi. Apple peab rohkem investeerima oma tarkvara turvalisusaudititesse, ning tegema muudatusi uuendustsüklites. Microsoft pidi omal ajal tegema tohutult tööd, selleks, et tarkvarakoodide haavatavaid kohti välja peilida, nüüd peab Apple sama tegema.»

Kasperski arvamus põhineb kindlasti ka Apple'i viimase aja turvaprobleemidel, lõplikult ei ole veel jagu saadud enam kui 600 000 Maci nakatanud Flashbacki nime kandvast pahavarast, tarkvaraturbefirmad heidavad Apple'ile Flashbacki puhul ette aeglast reageerimist ja probleemile lahenduse pakkumist.

Apple on viimastel aastatel siiski oma operatsioonisüsteemi turvalisusega hakanud tõsisemalt tegelema, näiteks on tulevasel Mountain Lion OS X-il olemas Gatekeeperi nime kandev tehnoloogia, mis laseb kasutajal installeerida ainult registreeritud arendajate poolt loodud tarkvara, pahavaraga võitlemiseks on loodud ka integreeritud pahavaraskänner Xprotect, mis on võimeline tuntud pahavararakendusi märkama ja isoleerima.

Isegi selliste uuenduste taustal arvab Kasperski, et Apple'i probleemid tänu oma kasvavale populaarsusele, ning sellega ka küberkurjategijate suurenevale huvile alles algavad.

Apple keeldus Kasperski märkusi kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles