Möödunud aastal kaotasid 52 Venemaa rikkurit koha miljardäriklubis

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rull USA dollareid.
Rull USA dollareid. Foto: Caro / Scanpix

Langev naftahind on rängalt mõjutanud Venemaa rikkurite vara, mistõttu on varasemast 101 riigi dollarimiljardärist alles vaid 49.


«Majanduskriisi tõttu on 52 venelase varandus niivõrd kahanenud, ei nad ei saa kanda enam auväärset dollarimiljardäri tiitlit,» vahendab

Der Spiegel

ajakirja Finans.

Kui 2007. aastal oli riigis rekordiliselt 101 inimest, kelle varandus ulatus üle miljardi dollari piiri, siis 2008. aastal langes nende hulk 49 inimeseni.

Veelgi enam - kümne Venemaa rikkaima inimese koguväärtus langes eelmisel aastal tervelt 66 protsenti ulatudes «vaid » 75,9 miljardi dollarini.

Drastiliselt langenud nafta hind on mõnda rikast lausa niivõrd mõjutanud, et rikkuse nautimise asemel peab ta vaatama, kuidas võlad makstud saab. Nii läks ajakirja andmeil varasematel aastatel rikaste edetabeli liidripositsioonil olnud oligarhi Oleg Deripaskaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles