Tele2 vahetab Baltimaades kogu võrgu välja

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 Eesti juht Mindaugas Ubartas.
Tele2 Eesti juht Mindaugas Ubartas. Foto: Andres Haabu

Mobiilioperaator Tele2 vahetab kahe aasta jooksul Eestis ja Baltimaades  välja kogu oma raadiovõrgu ja keskseadmed.
 

Selle jaoks on ettevõtte sõlminud Nokia Siemens Networksiga ühe oma tegevusajaloo suurima tarnelepingu.

Tele2 Eesti juhatuse esimehe Mindaugas Ubartase sõnul arvestas ettevõte,  et seoses 4G-võrgu arendamisega on majanduslikult ja tehniliselt kõige  mõistlikum vahetada välja kogu olemasolev võrk.

«Uued jaamad on väiksemad, kolmandiku võrra energiasäästlikumad ning  lihtsamini hooldatavad,» sõnas Ubartas ja lisas, et igasse Balti riiki  paigaldatavad keskseadmed on nii võimsad, et suudavad probleemide korral  katta ka kogu teiste riikide side, mis tagab suurima töökindluse  regioonis.

Mindaugas Ubartase sõnul sai ettevõte seadmed suure mahu ja täpse  ajastusega väga headel tingimustel ning investeering võimaldab edasi  säästlikumalt majandada ja seeläbi soodsamat teenust pakkuda.

Tallinnas ja Harjumaal vahetatakse jaamad välja juba tänavu aprillis. Töödega liigutakse edasi järk-järgult, et minimeerida võimalike tõrgete ja katkestuste oht.

Võrguvahetuse raames laiendab ettevõte mobiilse interneti võrgu ka nendesse saatejaamadesse, kust seni  toimus vaid 2G- ehk kõneedastus.

Kõik Tele2 Eesti ning ka Läti ja Leedu tugijaamad vahetatakse välja kahe  aasta jooksul. Uued seadmed toetavad varasemaid tehnoloogiaid ja neid saab  tarkvara uuendades kasutada ka tulevaste tehnoloogiate rakendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles