Birov: Eesti ja Venemaa transpordiettevõtted on riikidele eeskujuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse esimees Andres Valgerist Moskvas
Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse esimees Andres Valgerist Moskvas Foto: Eesti Logistikaklaster

Sillamäe sadama turundusjuhi Andrei Birovi sõnul on Eesti ja Venemaa transpordiettevõtete hea koostöö eeskujuks kõigile teistele majandussektoritele ning ka riikide omavahelistele suhetele.

«Ka Euroopa Liidu koostöö Venemaaga, ühise tolli- ja majandusruumi areng, algab just transpordist ja logistikast,» lisas Birov Moskvas TransRussia transiidikonverentsil.

Messi avapäeva konverentsil tutvustas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Eero Pärgmäe Eesti investeerimiskliimat ja osales diskussioonis, kus võeti vaatluse alla logistikavaldkonna rahvusvahelise koostöö küsimused, Venemaa transpordisektori areng, Venemaa astumine WTOsse ning selle mõju transpordi- ja logistikavaldkonnale. Samal istungil osales ka Venemaa poolt transpordiministri esimene asetäitja Sergei Aristo.

Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse esimehe Andres Valgeristi sõnul annab messil osalemine hea võimaluse oma logistikasektori arenguid suurele hulgale potentsiaalsetele klientidele tutvustada.

«Eestlased on TransRussial käinud juba aastaid, paljudel meie ettevõtetel on seal olemas head koostööpartnerid ja pikaajalised ärisuhted,» sõnas Valgerist.

«Eestit tutvustava sõnumi loomisel oleme lähtunud sellest, et Venemaa koostööpartnerite huvi pole otseselt mitte see, mitu sadamat või terminali meil on, vaid nende eesmärk on laiem - teha edukat äri. Eesti ärikeskkonnalon transpordisektori vaatekohast mitmed tugevused: soodne ning lihtne
 maksusüsteem, vähene bürokraatia, isegi kõige karmimal talvel tõrgeteta
töötavad sadamad ja raudtee.»

«Selliste omaduste valguses võib Eesti ärikeskkonda iseloomustada kui äritegemise paradiisi ja nii on ka tänavusel messil logistikaettevõtete ühisstendi sõnumiks «Estonia – Paradise for Your Business»,» selgitas Valgerist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles