Danske: see on kõige hullem majanduskriis alates Eesti iseseisvuse taastamisest

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: vtv.lt

Meil ei ole põhjust uskuda peatsesse majanduskasvu taastumisse Eestis ja tegemist on kahtlemata kõige sügavama majanduskriisiga alates iseseisvuse taastamisest, kinnitavad Danske Banki analüütikud.

 Tänased väga nõrgad majanduskasvu numbrid näivad kinnitavat meie mustema stsenaariumi realiseerumist keskpikas perspektiivis. Kui Eesti peamised eksporditurud veelgi kokku tõmbuvad, võib siinne majanduskasv kogu tänavuse aasta kokkuvõttes langeda 10 protsenti, tõdesid Danske Banki peaanalüütik Lars Christensen ja Balti turgude vanemanaüütik Violeta Klyviene.

Danske ei oota selle aasta esimeses kvartalis majanduskasvu numbrite paranemist, kuid võrdlusbaas võib aastase kasvu numbreid veidi paremas valguses näidata. Seetõttu prognoosib Danske esimese kvartali majanduslanguseks 9-10 protsenti.

«Keegi ei saa eitada, et praegune kriis Balti riikide majandustes on vähemalt sama halb kui 1997-1998 aasta Aasia kriis või 2001-2002 aasta Argentiina kriis,» märkisid analüütikud.

«Kehvad tulemused panevad tõenäoliselt Balti turgudele jätkuva surve,» tõdesid analüütikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles