Saksa investorid ostsid Tallinna ostukeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merekeskus
Merekeskus Foto: Peeter Langovits

Saksa suletud investeerimisfondi Eesti tütarettevõte Estnische HafenCity ostis Tallinnas Merekeskuse ja Lootsi Kaubanduskeskuse koos Lootsi 8 kinnistuga umbes 30 protsenti alla turuväärtuse, selgus emissioonipakkumisest, kirjutab Äripäev.

Tehingu ostuhind oli 9,8 miljonit eurot, Pindi ja Ernst & Youngi hinnangul on kahe ärikinnisvara turuväärtus kokku 14,3 miljonit eurot.

2011. aastal oli kaubanduskeskuste brutorenditootlus umbes 8 protsenti, kuid 2012. aastal on kavas see tõsta 12 protsendile.

Estnische HafenCity eesmärk on leida Baltimaades oluliste liiklussõlmede läheduses ärikinnisvara eesmärgiga neid pikaajaliselt juhtida, uuendada ning arendada.

Sel nädalal on lubatud teavitada ka juhtiva Põhja-Euroopa ankurrentniku sisenemisest Eesti turule, kes toob «uudse kontseptsiooniga keskusesse oma kümnendite pikkuse jaekaubanduskogemuse, globaalse ostujõu ning tunnustatud klienditeenindustaseme».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles