Investorid: Kesk- ja Ida-Euroopa on kõige haavatavamad piirkonnad

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veikko Maripuu.
Veikko Maripuu. Foto: Toomas Huik

Investeerimisfirma Redgate Capitali tegevjuhi Veikko Maripuu sõnul on investoritelt tulnud signaale, et Kesk- ja Ida-Euroopa on maailma kõige haavatavamad piirkonnad.


«Ida-Euroopa, mis oli üks investorite lemmiklastest alates 90. aastatest, on liikunud pendliga täiesti teise äärmusesse,» märkis Maripuu. Tema sõnul võib investorite suhtumist siinsesse keskkonda võtta kokku lausega: «investors don't need any excuses to say no» ehk investorid ei vaja mingeid põhjuseid «ei» ütlemiseks.

Kui palju on räägitud eksportivate ettevõtete toetamisest, sest eksport on riigi ainuke väljapääs, siis Maripuu sõnul on raskusi juba suurtel eksportivatel riikidel, mis teeb väiksemate elu tunduvalt raskemaks.

«Möödunud aastal kogunes G20 riigid. Lepiti kokku, et kohtume järgmine kord 2009. aasta esimese kvartali lõpus või teise alguses. Selle ajani hoiame protektsionismi teema madalal. Alates sellest hetkes peale, on pea iga riik võtnud mingi meetme ette.»

Maripuu lisas, et kes iganes võiks kuidagigi mõjutada protektsionismi leviku lõppemist, peaks seda igal juhul tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles