Euroopa automüük kukkus viimase 20 aasta madalaimale tasemele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PRNPM/EMF

Euroopa automüük kukkus jaanuaris 27 protsenti viimase kahe aastakümne madalaimale tasemele, sest maailmamajanduse langus ja laenutingimuste halvenemine vähendasid nõudlust General Motorsi, Renault' ja BMW toodangu järele.

Jaanuaris müüdi 958 517 uut autot, aasta varem oli see number 1,31 miljonit, vahendab Bloomberg Euroopa Autotootjate assotsiatsiooni andmeid.

Kogu eelmise aasta kokkuvõttes langes müük 7,8 protsenti, mis on suurim langus alates 1993. aastast.

Viimased üheksa kuud on autotootjate jaoks olnud õudusunenägu, laovarudest lahti saamiseks on tulnud tootmist vähendada. Jaanuari müügilangus oli selle viimase üheksa kuu suurim. Eriti suur laastamistöö on toimunud Islandi, Iirimaa ja Läti turul, väidab Bloomberg. Iiri autoturg on kukkunud 88 protsenti, Iirimaal 67 protsenti ja Lätis 78 protsenti.

Kaotusi on kandunud ka peamised autorurud. Euroopa suurimal turul Saksamaal kukkus müük 14 protsenti, Suurbritannias, kus General Motors ja Ford on naela kursi languse pehmendamiseks hindasid tõstnud, oli langus 31 protsenti ja Prantsusmaal 7,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles