Edelaraudtee esitas streigi korraldajatele üle 12 000-eurose nõude

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong
Edelaraudtee rong Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Edelaraudtee saatis 8. märtsil toimunud toetusstreigi korraldajatele hüvitamiseks kohtuvälise nõude summas 12 410,79 eurot.

«Summa koosneb saamata jäänud tuludest ning erinevatest kuludest, mida Edelaraudtee seoses streigiga kandis,» ütles Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov Postimehele.

Nõue adresseeriti kolmele toetusstreigi avalduse esitatud ametühingule - Eesti Raudteelaste Ametühingule, Edelaraudtee Vedurimeeste Assotsiatsioonile ning Eesti Vedurimeeste Ametühingule.

«Tegime nõudes ettepaneku tasuda summa 15. maiks,» lisas Gorstov.

Ettevõttele tekkis majanduslik kahju, sest streigi korraldajate poolt puudus koostöö reisijateveo hädavajalikus mahus tagamiseks toetusstreigi ajal. Esialgu hindas Edelaraudteele tekitatud kahju suuruseks 30 000 eurot.

Gorstovi sõnul jäid 8. märtsil pooled reisidest streigi tõttu ära. «Kuid võib öelda, et streigi päeval sõitsid rongid praktiliselt tühjalt ning sõitjaid oli tavapärasest vähem läbivalt ka kogu streiginädala lõikes,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles