ABB käive kasvas kolmandiku võrra

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB logo.
ABB logo. Foto: SCANPIX

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõtte ABB auditeerimata müügitulu oli 2011. aastal ligi 151 miljonit eurot ehk 34 protsenti rohkem kui 2010. aastal.

Tellimuste maht kasvas eelmisel aastal 152 miljoni euroni, mida on samuti 34 protsenti rohkem kui aasta varem. Ettevõte eksportis mullu üle 114 miljoni euro eest ehk 33 protsenti enam kui üle-eelmisel aastal. Ekspordi osakaal kogu müügitulust oluliselt ei muutunud ning oli 76 protsenti. Tootmise müügitulu kasvas läinud aastal 35 protsenti ning ulatus ligi 118 miljoni euroni, selle osakaal kogu müügitulust jäi pea samaks, moodustades 78 protsenti.

«Majandussurutise vähenemist võis märgata juba 2010. aasta lõpus ning see lõi 2011. aastaks hea alguse. Aasta teine pool kujunes Lõuna-Euroopa majanduskriiside tõttu siiski ebastabiilsemaks,» märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.

Ta kinnitas, et 2011. aasta tervikuna oli positiivne. «Kahekordistasime komplektalajaamade tehase tootmismahte, käivitasime diiselgeneraatorite tootmise elektrimasinate tehases, võitsime e-mobiilsuse projekti hanke elektriautode kiirlaadijate paigaldamiseks üle kogu Eesti ning suutsime üle pika aja müüa koduturule suure võimsustrafo,» loetles Henriksson  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles